Web Analytics Made Easy - Statcounter

وسعت شهرستان اردبیل 3 هزار و 810 کیلومتر مربع است و چهره عمومی شهرستان اردبیل متأثر از ارتفاعات کوهستانهای سبلان، باغرو و بزغوش است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما اردبیل/ اردبیل یکی از کلان شهرهای ایران و مرکز استان اردبیل در شمال غربی کشور است که قبل و پس از اسلام مرکز آذربایجان بوده است.شهرت و اهمیت اردبیل تنها از آن جهت نیست که چند تن از پادشاهان ایران آن شهر را قرارگاه خود ساختند، بلکه از آن لحاظ است که سر حلقه فرقه صفویه، شیخ صفی‌الدین اردبیلی، از این جا برخاست و در همین‌جا به خاک سپرده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ظهور شیخ صفی‌الدین و خاندان صفوی اردبیل اعتبار ویژه‌ای یافت، به طوری که در زمان تیمور دارالارشاد و در زمان سلاطین صفوی با عنوان دارالامان از جایگاه خاص سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برخوردار شد.وسعت شهرستان اردبیل 3 هزار و 810 کیلومتر مربع است و چهره عمومی شهرستان اردبیل متأثر از ارتفاعات کوهستانهای سبلان، باغرو و بزغوش است که این عوامل طبیعی سبب محصور شدن آن شده است.این شهر همچنین مرکز شهرستان اردبیل است. جمعیت اردبیل براساس سرشماری سال 1390 حدود 50 هزار نفر بوده که این رقم در حال حاضر با احتساب جمعیت ساکن در حومه شهر به بیش از 600 هزار نفر می‌رسد.این شهر در نزدیکی مرز جمهوری آذربایجان قرار گرفته و از سردترین شهرهای ایران محسوب می شود که جاذبه‌های طبیعی زیادی دارد. اردبیل در ۲۱۹ کیلومتری تبریز و ۵۷۸ کیلومتری تهران واقع شده‌ است.آب و هوای اردبیلاردبیل با واقع شدن در دامنه کوه مرتفع سبلان و با فاصله کم از بندر آستارا در استان گیلان به منزله دامنه وسیع کوه مرتفعی مشرف بر دریاست که دارای چهار اقلیم مدیترانه‌ای گرم، مدیترانه‌ای معتدل، کوهستانی سرد و معتدل استاردبیل از مناطق با اهمیت ایران است و دارای آثار و ابنیه تاریخی و جاذبه‌های طبیعی بسیار زیادی است.آثار تاریخی اردبیلاردبیل به دلیل داشتن تاریخ کهن، همواره آثار تاریخی بیشماری را در خود جای داده‌ است. آرامگاه شیخ صفی‌الدین میراث جهانی یونسکو، مسجد جامع اردبیل و بقعه سید امین الدین جبراییل، جمعه مسجد اردبیل، موزه تاریخ طبیعی اردبیل، موزه مردم‌شناسی اردبیل، موزه صنایع دستی اردبیل، موزه مفاخر دینی اردبیل، موزه مفاخر اردبیل، موزه تخصصی باستانشناسی، سنگ و کتابخانه تخصصی و موزه چینی خانه در بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی، پل هفت چشمه، بازار قیصریه و خانه های تاریخی از بناها و آثار تاریخی مهم این شهر به شمار می‌روند.مناظر طبیعی اردبیلدریاچه شورابیل و رودخانه بالیقلو چای در داخل شهر اردبیل و باغات گیلاس و آلبالو در هیر و دریاچه نئور و آبشار سردابه در زمره جاذبه های گردشگری مهم این شهر به حساب می آید.کوه سبلان به ارتفاع 4 هزار و 811 متر در فهرست آثار طبیعی ملی کشور به ثبت رسیده است.صنایع دستی اردبیلاردبیل به واسطه داشتن تاریخ کهن در ادوار مختلف و تکامل در این دوره ها صنایع دستی مختلفی را برای رفع نیاز به آن به تکامل رسانده و به جوامع مختلف معرفی و صادر کرده است که از جمله آن بگینه، بافته و نساجی سنتی، رودوزی های سنتی، سفال و سرامیک سنتی، صنایع دستی چرمی، نمد مالی، گلیم بافی، جاجیم باقی و فرش بافی است.غذاهای سنتی و سوغاتی اردبیلاز غذاهای سنتی اردبیل می‌توان به اوماج آشی، آش دوغ، پیچاق قیمه، تاس‌کباب، چیغیرتما، حلوای سیاه اشاره کرد.آش دوغ اردبیل) آیران آشی) مهم‌ترین غذای سنتی اردبیل است و به ‌عنوان غذای سنتی جهانی شناخته شده است.از مهم‌ترین سوغات اردبیل می توان آب نبات، تخمه آفتابگردان، حلوای سیاه، سرشیر، شیرینی های محلی، عسل طبیعی سبلان، عصاره گل های سبلان و کره را نام برد.حلوای سیاه اردبیل معجونی است که از جوانه گندم و کره طبیعی تهیه می‌شود و بسیار مقوی و نیروزا است.اردبیل به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی چشمه های بهشتی شهرستان سرعین سالانه پذیرای میلیونها گردشگر و مسافر از اقصی نقاط کشور و کشور خارجی است./

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۹۸۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت

سید مازیار رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در مراسم نوزدهمین سالگرد شهادت مهندس ناصر پیروی و یادواره شهدای انفال با بیان اینکه حراست از جنگل خط قرمز این شهید والامقام بود، گفت: شیوه مبارزاتی و برخورد شهید پیروی با قاچاقچیان و سوداگران چوب یک الگوی تمام عیار است.

او شهید پیروی را بسیار مقرراتی، مسئولیت پذیر، جدی و پرتلاش در کار دانست و افزود: شهید ناصر پیروی با فریاد عدالت خواهی، تن قاچاقچیان چوب در گیلان را به لرزه در آورده بود.

شهید راه انفال، صیانت و حافظ منابع طبیعی، شهید ناصر پیروی، متولد سال ۱۳۳۸ در روستای چشناسر منطقه دیلمان شهرستان سیاهکل بود، سال ۱۳۵۹ وارد وزارت جهاد سازندگی شد و پس از طی مدارج تحصیلی دانشگاهی در مقطع کاردانی و پس از آن اخذ مدرک کارشناسی تا سال ۱۳۷۱ در سازمان جهاد سازندگی استان گیلان خدمت کرد و در ابتدای سال ۱۳۷۲ به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان منتقل شد.

او در سال ۱۳۷۹ به عنوان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماسال منصوب و با مدیریت جهادی، ضمن ایجاد وفاق و همدلی بین همکاران و همچنین استفاده مناسب از مشارکت خوب مردم این شهرستان، فعالیت‌های شایان توجهی در خصوص پاسداشت از انفال الهی به انجام رساند و عملکرد درخور تقدیری ارائه داد.

مهندس پیروی در سال ۱۳۸۴ پس از سال‌ها مبارزه قاطع با قاچاقچیان چوب و غارتگران جنگل و جلوگیری از تجاوز آنان به انفال الهی، نهایتا به دلیل امتناع از برآوردن خواسته‌های گروهی سودجو، به طرز مظلومانه‌ای به شهادت رسید و به عنوان شهید مبارزه با مفاسد اقتصادی مشهور شد.

بیشتر بخوانید: هجدهمین سالروز شهادت مهندس ناصر پیروی + تصاویر

این شهید گیلانی مدافع انفال در تاریخ ۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ در مسیر عزیمت به محل کار ربوده شد. پس از چند روز  جست‌وجو، پیکر بی جان او در منطقه جنگلی هفت دغنان شهرستان صومعه سرا پیدا شد و در نهایت در زادگاهش به خاک سپرده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • موتور توربو بهتر است یا تنفس طبیعی؟
  • تداوم هوای گرم تا چهارشنبه در اردبیل
  • اردبیل و اهواز ابتدا و انتهای مدار کیفیت هوای کشور
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • کوالالامپور؛ خواهر مدرن اما سنتی اصفهان
  • ضریب اشغال بیمارستان سبلان اردبیل به ۸۵ درصد رسید